Despre mine și Psycharmonia

Salut! Numele meu este Cristina Revenco și sunt psiholog, specializat în psihologia clinică și consiliere, psihoterapeut în formare (psihoterapie transpersonală) și fondatoare Psycharmonia. Am experiență de lucru cu adulți, adolescenți, precum și copii (inclusiv cu copii din spectrul autist). Pe lângă orele de formare profesională, de aproape 10 ani continui să particip la numeroase ateliere de dezvoltare personală și la conferințe, congrese naționale și internaționale dedicate studiului și practicii psihoterapiei.

Nu cred în existența unei soluții universale, rapide și definitive pentru problemele umane. Cred însă în importanța restabilirii și menținerii unui echilibru interior, favorabil creșterii individuale, un echilibru din care să putem răspunde provocărilor vieții cu mai mult curaj, dar și cu acceptare. Existența umană va presupune mereu confruntarea cu emoții și situații dificile, cu durerea, cu singurătatea, cu diverse schimbări și pierderi, cu moartea.

Însă, în viziunea mea, ne reîntoarcem la starea de armonie sau echilibru interior prin acceptarea și integrarea tuturor aspectelor existenței noastre – “pozitive” și “negative”, prin deprinderea abilității de a fi flexibili în fața naturii schimbătoare a lucrurilor. 

Facem acest lucru și prin renunțarea la ceea ce nu mai priește creșterii noastre, prin dezvoltarea capacității de a ne valorifica resursele, oportunitățile, de a ne redefini experiențele și a învăța lecțiile din spatele lor, precum și de a ne găsi propriul sens în viață și a-l urma.

Veți putea găsi aici diverse articole și noutăți din domeniul psihologiei și psihoterapiei, opinii personale, precum și detalii despre serviciile oferite de mine și evenimentele pe care le organizez.

Mențiune: informațiile prezentate pe acest site nu reprezintă un substitut pentru psihoterapie.